Onze behandelingen

Tandartspraktijk Stella Maris Dordrecht is er voor u

Omdat elk gebit uniek is, is onze mondzorg altijd op maat naar uw wensen. Na een consult of controleafspraak zal de tandarts bespreken met u wat de situatie is en welke aanpak, rekening houdend met uw wensen en eisen, hij adviseert.

Onze behandelingen

Algemene tandheelkunde

ONZE BEHANDELINGEN

Halfjaarlijkse gebitscontrole

Een periodieke controle is een onderzoek naar de gezondheid van uw gebit door de tandarts en de tandartsassistente. Dit doen we bij voorkeur elk halfjaar, zodat we problemen kunnen voorkomen (preventie) of op tijd kunnen signaleren. Zo nodig verwijderen we tijdens de controle ook tandsteen en polijsten we uw tanden. Soms is het voor een goede controle nodig om röntgenfoto’s te maken.
icon-14

Conserverende tandheelkunde

Conserverend betekent in de tandheelkunde 'zoveel als mogelijk behouden'. Indien de tandarts bij een periodieke controle cariës (een gaatje) ontdekt kan dit in de meeste gevallen behandeld worden met een vulling. Ook bij breuk van een stuk tand kan de tandarts dit meestal met vullingsmateriaal herstellen. Ook zal tandsteen verwijderd worden om uw gebit en tandvlees zo gezond mogelijk te houden.
ONZE BEHANDELINGEN

Wortelkanaalbehandeling

Bij een wortelkanaalbehandeling wordt eerst een röntgenfoto van de kaak gemaakt om de wortelkanalen te bekijken en te zien waar de ontsteking zit. Vervolgens wordt de bovenkant van de tand of kies geopend en wordt het dode weefsel verwijderd. De tand of kies wordt gereinigd en de ontstane ruimte wordt weer opgevuld met een vulling.
ONZE BEHANDELINGEN

Kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen zijn kunstmatige vervangingen voor beschadigde of ontbrekende tanden of kiezen. Een kunstmatige vervanging van de tand wordt toegepast in de volgende situaties:

  • - De kies of tand is zodanig beschadigd dat een vulling geen oplossing biedt.
  • - De kies of tand is gebarsten en kan door kauwen breken.
  • - De kies of tand mist en er moet vervanging voor worden gemaakt.
ONZE BEHANDELINGEN

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde is gericht op de uiterlijke verfraaiing van het gebit en kijkt daarmee verder dan de functionele mondgezondheid. Het wordt ook wel esthetische tandheelkunde genoemd. Behandelingen kunnen onder andere gericht zijn op het corrigeren van verkleurde tanden, de vorm en positie van tanden. Afhankelijk van het esthetische doel zal gebruik gemaakt worden van verschillende tandheelkundige technieken.
ONZE BEHANDELINGEN

Extractie

Als een tand of kies ernstig aangetast of beschadigd is, kan het trekken van deze tand of kies het enige redmiddel zijn. Het trekken van een tand of kies wordt ook wel extraheren of een extractie genoemd. De tandarts kan de behandeling zelf uitvoeren of als het nodig is je verwijzen naar een kaakchirurg.

Onze behandelingen

Preventie assistentie

ONZE BEHANDELINGEN

Tandsteen verwijderen

Tandsteen is een verharding van tandplak dat niet zelf weggepoetst kan worden. Daarom moet dit door de preventie assistente worden gedaan. Laat u uw tandsteen niet verwijderen, dan kan dit schadelijk zijn voor uw gebit. Tandsteen veroorzaakt namelijk: - Bloedend of teruggetrokken tandvlees; - Aanslag of tandsteen op uw gebit; - Gaatjes (cariës); - Slechte adem. Het is belangrijk dat deze problemen worden behandeld om erger te voorkomen.
ONZE BEHANDELINGEN

Instructie mondhygiëne

Gezond tandvlees en een goede verzorging vormen de basis van een goed gebit. Onze preventieassistente richt zich op preventie en mondverzorging om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en bestrijden.
ONZE BEHANDELINGEN

Fluor behandeling

Om tanden en kiezen sterker te maken en tanderosie te voorkomen wordt er rechtstreeks op de tanden of kiezen fluoride aangebracht.
ONZE BEHANDELINGEN

Sealen

Bij sealen brengen we een laagje over de kies om gaatjes te voorkomen. De preventieassistente verzegelt of dicht putjes en groeven in de kiezen, die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Op die plaatsen kunnen namelijk makkelijk gaatjes ontstaan, vooral als de kiezen net zijn doorgebroken.
ONZE BEHANDELINGEN

Bleken

De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. De een heeft wittere tanden dan de ander. Wil jij wittere tanden dan kan de preventieassistente adviseren wat de mogelijkheden zijn.

Contact

Vragen?

Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Contact
mondhygieniste close HR

Schroom niet om contact met ons op te nemen.